Sunday, October 22, 2006

Do it


Vi är ca hundra personer som varje år går ut från MKV-programmet här i Jönköping. Vi kommer ut till en bransch där du kommer få det tufft om du endast har gått på dina lektioner, gjort dina läxor, vässat pennan ibland och sen inte ägnat dig mer åt dina ”framtidsinvesteringar” när det gäller din utbildning. Har du funderat på hur du kan öka dina chanser att skaffa ett bra jobb?

Dagens Hum-sam studenter har också ”bättre” förutsättningar att själva investera i sin framtid, då dessa utbildningar idag präglas av frånvaron av lärarledda lektioner.. Vill du ta lån under tre års tid för att gå till skolan en till två gånger i veckan? Om du påstår att du investerar i kunskap, så fine, men tänk på att den är relativ. En akademisk examen har idag inte samma värde som den hade för tio år sedan, den har förlorat sitt egetvärde.

Om hundra utexaminerade personer söker 20 jobb, vad avgör vem som får jobbet? Kontakter? Betyg? Erfarenhet?
Det finns goda möjligheter att skaffa sig konkurrenskraftiga meriter här på Högskolan i Jönköping, problemet är att många inte vet hur.
Nyckeln är att engagera sig. Oavsett hur mycket ansvar du är beredd att ta så kommer du att märka vilka fördelar som kommer med engagemanget. Om man nu skall tillbringa 3 år av sin tid med att förbereda en lyckosam framtid, varför då inte göra det fullt ut? Heltidsstudier lever ju idag inte upp till namnet..

Den 14 november har INFO höststämma. Efter att ha suttit som ordförande nu i snart ett år är det alltså dags att lämna över pinnen, eller klubban kanske jag ska säga. Är du intresserad av att aktivt arbeta för ett bättre studerandeklimat på en hög nivå? Vill du vara med och besluta om utbildningsfrågor på en lokal och nationell nivå?...Vill du bättra på ditt CV??..





Styrelsearbete är inte bara en massa jobb, det är roligt också.
Man blir ofta överraskad av humorn som så ofta letar sig in på kontoret. Mange spexar här till sin mailläsning lite iförd sportig kroppsstrumpa


DO IT.

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

HAHAHA Shit vilken läckerbit!!!!!

Jag dööör :D

kepp up the good work

4:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

keep even steven

4:58 AM  
Blogger Jonatan said...

a, men fel att söka presidentposten, d e ju vice som regerar.. sitta i ks o leka me de stora hästarn slår högre än d där bolagsmötena. inte mycke man kan påverka bolaget, d e ju statligt. jävla monopolfasoner... fast spons-ansv verkar kul...

5:36 AM  
Blogger Jens said...

jasså är det en statlig verksamhet Jonte..hm

6:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sök, sök, sök!

2:53 PM  
Blogger Daniel Långström said...

Haha!

Word* Jensa.

3:14 AM  
Blogger Jonatan said...

bolagsstyrelsen måste väl vara systembolagsstyrelsen? du kan väl inte va intresserad av ngnannan? den är statlig...

10:45 AM  

Post a Comment

<< Home